Wednesday, May 12, 2010

Sambutan Hari Ibu

Sunday, November 15, 2009

Pengumuman!!!

Secara rasminya hari ini aku berpindah ke rumah baru. Semoga memberi semangat baru la. Heehe. Jangan lupa jenguk ya.... RUMAH 2

Wednesday, November 11, 2009

Happy Birthday, Rafiq!

Semalam, genap umur RAFIQ dua tahun.
Tiada sambutan atau majlis makan-makan. Aku ngan KRZ kepenatan dengan program sekolah. Aku incharge bhagian pameran sempena Hari Koku, KRZ pulak 3 acara gabung dalam satu hari. Mana nak meniaga (Hari Keusahawanan), tengok pameran (Hari Koku) dan Pelancaran Roket Sains. Memang kami sangat penat.
.
Tapi bawak juga anak2 g jalan2. Pastu tetiba ada mini sambutan kerana kebetulan Acik, Dai, Fie dan Pizi berkumpul kat Ani Sup Utara.
.
Aku pun g beli la kek kecik, jadilah jugk dari takde langsung. Bukan Ummi & Ayah tak mahu buat majlis untuk kamu, Rafiq.... tapi memang keadaan tak mengizinkan.
.
Apa pun harapanku agar Rafiq menjadi anak yang soleh dan menjadi insan yang berguna pada semua suatu hari nanti. Semoga hidup sentiasa mendapat rahmat Tuhan, berbahagia dan tenang selalu..
Salam sayang,

Lots of work, but less time!

Salam. Maaf, lama rasanya tak mengapdet. Agak kebizian di penghujung persekolahan ini, banyak juga citer pending. Later la ye... Aku akan kembali aktif lepas mid term exam tengah bulan ni. Sampai jumpa lagi. Bye!

Monday, November 2, 2009

Tags dari Cik Ryn....

Name:

Fida

Sister(s):

3 (Ana, Aton, Azah)
Brother(s):
3 (Atan, Adi, Amat)
Shoe size:
8 or 9..hahahhaha ini giant ker hape?
Height:
170 cm
Where do you live:
DD
Have you ever been on a plane :
Nopes... teringin....
Swam in the ocean:
Yup, masa PPL kat Sg. Tukun dan terbaru Redang Island. <--- eceh, padahal guna B.A jer... hiks!
Fallen asleep at school:
Tak pernah dulu & sekarang
Broken someone’s heart:
Tak tahu... orang tak pernah bagitau....
Fell off your chair:
Tak pernah....
by the phone all night waiting for someone to call:
Waktu duk JB, tunggu KRZ la call.... <--- sealunya tertidur, haha!
Saved e-mails:
Ada juga beberapa walaupun aku juga suka delete email.
What is your room like:
Cozy sampai bila masuk je terus rasa nak tido... <--salahkan bilik, padahal aku suka jer tido... ngeh3!
What’s right beside you:
dinding dan katil Apiki
What is the last thing you ate:
pisang goreng cicah cili kicap... mabeles!!!
Chicken pox :
Sekolah rendah, tak ingat darjah baper....
Sore throat:
Yup. Selalu esspecially time jerit lebey kat kelas...
Stitches:
Ada satu besar, buang appendictis,
yang lain jahit 2 kali lepas beranak...adoh!!
Broken nose:
Tak pernah danharap tak akan pernah.
Do you…Believe in love at first sight :
Tak, pandang pertama bukan cinta, tapi hanya terpesona dengan keindahan... <--fikirkan!
Who was/were…The last person you danced with:
KRZ, lepas habis pantang bersalin Fatin, kat Holiday Villa. (tak usah membayang dance yang lomantik-dance hantam sajalah labu kaedahnya!)
Last made you smile:
Gelagat anak2 jap tadi... adoyai!
Today did you…Talk to someone you like:
Semestinya. Ngan somi, anak2 dan kawan2..
Get sick:
Jarang la benar2 sick, tapi kerap sakit kepala...
Miss someone:
Makkkkkkkkk aku & Tok KRZ<----semoga kalian sihat selalu...
Did you ever…Kissed anyone:
Takkan tak pernah.....
Talk to an ex:
Nama pun ex kan... abaikan jer... haha keji!
Miss your ex:
Tak jugak! Teringat pun tak....
Who do you really hate:
HIPOKRITOS! HATE U!!
Do you like your hand-writing:
Tak! Sebab ikut mood....
Are your toe nails painted:
Apa soklan ni? Nampak sangat penulis asal tag ni bukan Muslim
Whose bed other than yours would you rather sleep in:
Bilik Rafiq <--tepi desktop jer.. haha!
What color shirt are you wearing now:
Cream <--baju boling KRZ !
Are you a friendly person:
Iyer agaknya. Baru jumpa boleh macam 10 tahun kawan,
tapi tetap bergantung pada org tu jugak...
Do you have any pets:
Xde…membela anak2 je sekarang!
Do you sleep with the TV on:
Tidak, dan benci orang yang berbuat begitu.
Membazir karan!
What are you doing right now:
Jawab tag sambil marah Rafiq jangan memunggah!
Can you handle the truth:
Ya, walau sepahit mana pun...
Are you closer to your mother or father:
Kecik2 mak kata aku memang anak abah,
tapi aku cukup ngam dengan mak...
Do you eat healthy:
Nope. Ikut suka jer..
tapi tak suka air gas....
Do you still have pictures of you & your ex:
All dispossed!
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to:
My hubby..
Are you loud or quiet most of the time:
Biasannya bising je , org diam pun aku riuh gak...
Are you confident:
YESS! 200%
5 things I was doing 10 years ago...
-Tolong kakak aku meniaga, keje kat Nationwide, banyak luangkan masa dengan family, jadi drebar mak dan arwah abah dan hidup tanpa memikirkan apa-apa.
Things I would do if I were a billionaire.
- Banyak, tapi semua untuk orang lain.
5 places I’ve lived/living
1.Gelugor
2.Tampoi
3.Padang Jawa.
4.Sg. Penchala 5.Damansara Damai
5 people I tag:
Tiada paksaan, rasa nak jawab, buat saja.
.
-Thanks Ryn sebab sudi tag disaat aku ketandusan idea apatah lagi bahan untuk ngapdet!

Sunday, November 1, 2009

This Is It

Hampeh tak dapat menghayati cerita.
Dah la masuk lambat...
Kemudian, Rafiq awal lagi buat perangai
jadi KRZ dok luar ngan dia.
Then Fatin pulak nak berak sampai 3 kali g tandas.
Last2 keluar gitu jer.
Huhu... tunggu jelah kuar kat tv nanti.....

Malam Ahad di Meru

Hmm... kononnya nak melepak dengan geng biasa, rupanya KRZ dah berjanjian dengan rakan nak bantu untuk ice-breaking. Jadi kami ke SK Meru 2, yang asalnya aku pg sekolah anak buah aku SK Jalan Meru 2.
Haha! Aku takde aktiviti melainkan melayan anak2 yang banyak ragamnya.
Ketua kelas yang sibuk dengan payung. Dan penolong ketua kelas yang sibuk juga dengan payung
tapi siap patahkan lagi payung aku tu... huhu...
Kamu memang ganas la dik. So sori ek, KRZ, tak banyak gambarmu
yang sempat kurakamkan.
Hehehe... Anakmu terlalu banyak ragam....
Sampai jumpa lagi nanti ya rakan-rakan...
Bye!

Kem 1Malaysia di SK SS19, Subang Jaya

So sorry allz, aku menghilang tak sempat nak kasi tau aku bertugas di SK SS19, Subang Jaya.
.
Sebenarnya macam berat hati jugak, pasal teringat bebudak exam dan akan ada Hari Kanak2 pada Jumaat tu, tapi tak apalah.
.
Aku sangat berharap tahun depan, aku akan dapat bagi komitmen pada sekolah pula. Mungkin aku akan mengambil langkah drastik.... tapi semua belum konpom lagi. Tengok keadaan.
Gambar ni malam persembahan, KRZ datang ngan anak2 sekali.
Dan ini pula aku dan Kak Rozi. Beliau ni pakar senamrobik.
Memang unik stail beliau dan sangat berkesan hingga mengeluarkan peluh jantan kalau ikut dia buat senamrobik.
.
Sori takde banyak gambar pasal aku bertugas yer.... Eceh.... Macam yer sangat, padahal banyak rilex pasal cikgu-cikgu sekolah ni sangat rajin dan komited. 5 bintang untuk anda semua! Tahniah!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog