Wednesday, May 27, 2009

Pengumuman Tak Berapa Penting

Aku dah hapus kira widget note generator tu.
Pasal aku sudah menyampah melihatnya...
So lepas ni, kalau nak tengok aku cakap apa2 ke,
korang klik kat status bawah bunga ni... Bunga ni akan muncul di penjuru kanan pc korang.
Harap maklum...
Sekian pengumuman....
Babai!

Tuesday, May 26, 2009

Bebola Ikan Bilis

Dah lama aku masak ni (hari Ahad lepas), kalau ada lagi sure dah berulat. Satu hari tu teringin nak makan bebola buatan sendirik... Pelik la dalam tak reti tapi jadi... rasanya nak soh buat semula, kompem tak jadi! hahahhaha! Bila bebola dah siap, aku goreng pulak dengan telur. Barulah anak2 nak makan... sampai jumpa lagi nanti. Bye!

Cermin Mata Pertama Fatin!

Saja godek2 folder album lama2,
jumpa gambar ni,
inilah cermin mata pertama Dak Fatin. Tapi dia cepat besar
dan pakai sekejap saja dah tak sesuai....
Kami beli kat Parkson Klang Parade.
Waktu ni KRZ keje proshop kat ASB, Klang....
Tata......

Jom Bukak Hamper!

Sampai jer umah, lepas antar KRZ, anak2 terus terpa hamper yang KRZ dapat. Bukan main seronok lagi bila nampak tau,
Fatin siap peluk dengan kaki... Over kamu yer!
Rafiq pula first time dapat menikmati
kegembiraan membuka hamper.... Ketawa dari mula. Last dapat hamper waktu main boling
mewakili D'Carbo kat Shah Alam.
Klik sini kalau nak review la....
Waktu tu Apik kecik lagi....
dan hampernya dipunggah sebelum sampai umah....
Fatin pulak, adalah 2-3 kali....
Mula2 waktu raya tahun 2007....
Rafiq dok dalam perut lagi....
Pastuh, seingat aku la....last punggah hamper
waktu KCT bagi sempena kelahiran Rafiq.....
Ok tamat flashback.....
.
Memang terhibur tengok gelagat depa tau. Bila dah bukak, masing2 amik mana yang depa berkenan... Pastuh bergambar bersama makanan..... Hehehehhe! Aduh, memang tak boleh blah tengok Fatin buat2 gaya amik makanan, gaul2 dan makan, tengok gambar ni, kira tin laici tu macam pinggan dia la....
pastuh siap minum2 air..... Apik tengok jer....
Meh aku tunjuk gambar close up..... Akhir sekali, inilah dia barang2 dari hamper tuh....
Sampai jumpa lagi nanti.... bye!

Monday, May 25, 2009

Episod Menghantar KRZ!

KRZ telah terpilih menyertai Kursus Jurulatih Paintball mewakili negeri Selangor di Pusat Ko-kurikulum Melaka selama 5 hari. So, Khamis baru dia balik. Tu yang aku terpaksa hantar anak2 kat umah pengasuh. Kalau tak, aku takkan ada ruang untuk stadi. Bak kata Acik, Pagi2 Ahad kami p jemput anak2 kat umah Kak Sal, khas nak p ngantor KRZ kat Tekali. Berikut beberapa keping gambar sepanjang kat situ.
Ku sengaja soh KRZ dukung Apiki, pasal dia demam.... Dan rama2 ni pulak sungguh besar,
dan crocs tipu tu size kaki aku iaitu size 7....
Besar kan?
Ya! Kaki aku besar! Hehehehehe!
KRZ menanti giliran nak load barang....Kumbang besar yang Fatin mula2 panggil ULAT.... Bersempit2 satu keta 5 orang....
Menghantar tu senang, nak balik umah tu penyiksaan sebab Rafiq ala2 nak demam, jadi, duduk kat pangku aku, pastuh Fatin pun nak juga. Berapa kali berenti pun aku tak ingat dah. Tapi apa pun kami selamat sampai umah!

Gambar Sebelum!

Wei, rindunya kat anak2 aku yang berdua ni. Walau pun kalau depa ada, aku asyik tensi saja sebab tak boleh nak buat apa2, bila takde ni sunyi sangat. Tak dapat nak taip banyak2 dah ni, ni gambar waktu kami sudah bersiap sebelum hantar anak2 umah pengasuh dan kami qsy ke Brem Mall.....

Sampai jumpa lagi yer! Wassalam! Bye!

Gallery ~ Lagi Gambar Boling!

Peperiksaan Oh Peperiksaan!

Aku mengapdet di library IPBA nih....
sambil2 ulangkaji sikit2.
Aku dah sampai ke final exam.
Giler babas susahnyer soklan ODL tuh.
Bukan susah kerana apa, kerana aku tak baca.
Malam tadi aku sibuk buat keje tertangguh, macam tu....
Hari ni baru hari pertama.
Petang ni ada satu lagik paper.
Sampai 4.30petang. Abish hari Rabu.
Doakan kejayaan aku wei....
nanti aku dapat ijajah,
akanku belanjai kamu semua makan2.
Wassalam. Bye!

Sunday, May 24, 2009

Kejayaan KRZ!

Entry ni sebagai pembuka cerita, tapi aku tak sempat nak ngapdet lagi.
Huahauhaua! Nantikan saja, mungkin lepas aku periksa.
Apa pun tahniah buat KRZ! Babai! Wassalam!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog