Thursday, December 4, 2008

Lunch Yang Superb!

Masih lagi kisah pertama yer di kampung..... Sementara menunggu makan tengahari, macam2 gaya yang boleh aku saksikan.... antaranya...ni ha... ala2 orang minta sedekah tertidur...... Fatin tgh main tipuware dgn duit sebelum tu.....Kendian ada gambar budak yang tengah melasak ni.... oh! satu perkembangan... kat kampung jugak Rafiq nak mula bertatih yer..... untung juga balik kampung.... then, ada KRZ yang kelaparan.....Kendian gambar bonda KRZ sedang memasak.... terima kasih mak!....lepas masak, bonda sempat basuh buntut Rafiq...... Dan tibalah masa yang ditunggu2.... hidangan pertama kami..... sangat sedap tau!!! Ada sambal belacan dengan pucuk paku rebus serta timun.... ikan kedera masin (macam first time je aku makan).... sambal sotong plastik.... dan siew pak choy masak air.... semua sangat sedap.... aku orang yang last sekali bangun... aku memang selalu gitula.... memang sedap.... kecur air liur..... Tamat satu kisah!!!!

1 comment:

Arechick Lana said...

ada plak kata patin cam pemintak sedekah..hohoho~!

makan ala kampung sgt sedap kann~!!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog