Sunday, December 28, 2008

Family Day @ Cherating-Part I

Seawal jam 10.30 malam kami dah sampai di Geng's Corner... kelihatan RBD sudah tunggu, Ina & Ejan serta Lan sudah sedia.... Bedebuk bedebak, belum pukul 12, semua dah sampai...dah siap ngecheck keta.... kami pun gerak.... baru jer gerak, Rafiq dah tido...pit stop pertama kami adalah Shell Batu 3, untuk mengisi minyak.... peluang tak dilepaskan untuk bergambar yer..... Pastu kami harus p jemput Nik sama Shery kat tol Gombak.... Keluar je tol Sg. Buloh (dekat jer ngan DD: umah kami), ada sebiji treler melintang tengah jalan simpang empat traffic light... mujur tak terjadi apa2....Sepanjang perjalanan anak2 kami tidur jer.... lebih baik tidur dari mengacau! Kendian ada rasa mengantuk pada mata dan jiwaku, ajak berentik untuk refreshment.... Kami berentik di R&R Temerloh....siap minum kopi o kekununnyer....
.
Kredit untuk Acik untuk 4 kpg gambar di atas!
.
Pastuh kami meneruskan perjalanan dengan berhati waja....Bila aku pun dah tak tahan ngantuk, aku soh KRZ roger bebudak ajak berenti tidur, bahaya woooo kalau kami memandu waktu mengantuk..... Maka mereka pun berenti di R&R Gambang.... dah dekat dah ni tapi sebab ngantuk banget.... jadi suma pun dodo..... mula2 memang aku bercadang nak p tiduq kat surau,
.
memandangkan aku ada rombongan anak2 yang tidur, maka kansel... tup2 dengar adik kata dia dodo surau... kesian Acik, nak p teman pun tak dapat..... Sori yer...dengar citer surau bergegar pagi tuh.... Bukan kerana makhluk halus, tapi dengkuran manusia yang tidur.....Selepas rasa agak puas mata terpejam, kami meneruskan perjalanan jam 6.30 pagi.... terus masuk Kuantan untuk cerita seterusnya.... ni kalau betul hutang dengan ah long, pasti aku dah kena bunuh sebab banyak lambat bayar utang! Sila sabar yer....Wassalam!

1 comment:

Arechick Lana said...

haaaa..tau takpe kak!asik berhutang sajork.den pon samo.hahaha.byk citer pending ni.mampuih nk kaber balik!!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog