Thursday, December 11, 2008

Salam Aidiladha

Cerita Aidiladha dimulakan dengan lawatan sosial Acik ke rumah aku... sempena nak pulang ke kampung, beliau datang untuk menghimpun ingatan supaya tidaklah rindu-rinduan.... Fatin biasalah macam2 gayanya......
.
.
Pagi 10 Zulhijjah KRZ menyediakan hidangan special.... cuba teka apakah ia?.....Ya....tak payah teka biar aku bagitau... mee rebus....... hehehe... selepas pekena sorang sepinggan, kami membahagikan kepada beberapa bekas.... Seterusnya pergi ke rumah pengasuh anak2.... hidangan istimewa di situ adalah Nasi Ayam.... sori takde gambar yer kat rumah Kak Sal tu...Lepas makan, kami terus ke Padang Jawa... Sampai2 jer... riuh bukan main..... Anak2 buah aku sedang bermain dalam kotak.... yang ini Muhammad Nur Hassan dan Nur Amni Hajar..... Yang ini pulak adik aku Azah.... Rafiq udah konpius kerana warna baju kami sama.... oh! berita baik, adikku kini hamil 5 bulan yer... berseri2 aku tengok muka dia.... yang ni pulak Nur Muhammad Asri..... Aku ni kalau balik kampung aku ni memang takde keje lain selain melayan anak2 buah kesayangan..... dari yang kecik sampai yang dah nak form 4 pun masih lagi manja dengan aku.....Saksikan gaya depa main dalam kotak ni..... OK, yang ini kakak aku yang first tapi dia anak no 2 a.k.a Mak Ngah..... Dia adalah pengusaha restoran Makcikku di Terminal 3, Subang yer..... yang ini pulak Abang Atan a.k.a Pak Long..... dia ni kira macam kebanggaan keluarga, satu2nya yang p blajar kat oversea... United Kingdom.... last sekali aku nak perkenalkan Muhammad Farhan ni.... dulu akulah baby sitter dia.... sampai waktu dia mula boleh bercakap, dia panggil aku mak... punya syahdunya.... dia ni anak sepupu arwah abah... kiranya dua pupu aku la....Aktiviti kat umah mak aku ni takde lain selain makan banyak.... sembang sikit dan tidur banyak.... Memang suka nak tidur kat rumah orang tua kan.... tapi aku tak tidur pun kerana selepas ini kami ada misi..... Ya! Inilah misi kami.... jalan2 ke SUmmit USJ.... gambar ni kat Ampang Super Bowl..... fatin tido...so takdak gambar..... ada lagi satu cerita kat Summit...iaitu kali pertama kami makan kat Johnny's.... sungguh puas dan sangat lazat semua yang kami makan.... sori takder gambar...KRZ tegur juga...siap kutuk kata aku dah lapar sangat la.... hehehe...sekian cerita... tamat!!!

4 comments:

Arechick Lana said...

Johny's???????wah..akhirnya..hahahaha.sedap kan kak?pe menu jadik santapan???

Aida Fidah said...

Stim boat single, bbq beef, thai fried rice, thai chicken rice untuk anak2 dan KRZ oder kuay teow... hehehe

Sunil Mohammed Usmaniya said...

Masha Allah !!!! Nice blog, Nice kids & May allha swt bestow all happiness-
S.Mohammed

Aida Fidah said...

Tq, Sunil....

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog