Wednesday, February 11, 2009

Let's Fishing ~ Again!

Walau perjanjian dengan Biebo tak berapa nak jadi kerana kesihatan beliau tidak mengizinkan, tapi KRZ semangat nak mancing... lagi pun aku dah berjanjian dengan Mie.... parah betul, aku yang buat deal, KRZ sesedap dia jer nak cancel... jadi, tulah sebab kami pergi tanpa Acik sama Biebo.... KRZ soh depa p tengok wayang dulu... pada aku, chances depa nak datang adalah sangat kecil....
Bersiap pagi kemudian sampai Sukida dah tengahari.... terus mula mancing....
Mie ni memang otai mancing... sampai tak dapat ikan KRZ sebab kena penangan aura pemancing tagar dari beliau! hehhehe!
Dedak adalah hasil bancuhan otai.... sangat wangi tapi tak menyelerakan yer....
kembang tekak adalah!
Khemah siap dipasang untuk anak2 bermain2... Mie dapatlah seekor lampam.... Gambar kanak2 riang yang
tak reti dok rehat walau sesaat.... Kemudian Mie dah nak gerak sebab
kena p Kuala Selangor pulak... bukan untuk memancing tapi untuk p kenduri....
sebelum baik, sempat beliau ajar Fatin
cara melempar umpan.... dengan jayanya Fatin belajar tau!
Bila aku suruh buat, takde pulak jadi....
hampeh kamu....
Waktu ni Biebo sama Acik sudah tiba....
tapi terus g mancing di Pulau Karimon.... Biebo @ Mr. K dapat jugak seekor talapia
tapi nasib sangat dapat tu.... sangkutnya kat pipi ikan!
Entahlah....
KRZ jugak yang tak dapat2.... Kemudian bila malam menjelang,
kesihatan Rafiq semakin kritikal, kami semua bersiap nak pulang.... sambil Fatin sibuk main tutup kotak polisterin nih.... Bila dah siap berkemas, kami pon pulang!
Sekian, tq.

1 comment:

Arechick Lana said...

mana gambo kaki akak???wahh..tak acik tak tepek sini!!penat org ngambik..hahaha

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog