Wednesday, February 11, 2009

Let's Fishing@Tao Foo

Bukan Yong Tau Fu yer rakan2..... kerana ketagihan yang membara, walaupun esok skul, tambahan pulak Biebo meroger setelah pulang menonton Ong Bak 2.... kami pun ke Kundang.... seperti yang dicadangkan oleh Mie.... Walaupun aku ngan KRZ tau jalan tu (jalan raya: sapa yang tak tau) lokasi kolam tu yang kami tak pasti lagik... boleh terlajak ke perhentian bas Kundang..... Rupa2nya kolam tu betul2 di belakang padang golf.... (padang ada belakang ke? belasah saja!) Sampai saja terus nak check in mancing tapi sedikit hampa pasal syaratnya catch and release.... KRZ kata dia tingin nak makan ikan hasil pancingan.... takpe nanti kita cuba di Sukida lagik yer..... Terus cari port dan bermulalah episod pemancing2 yang baru nak tegar ni membancuh umpan..... Aku sama Acik terpaksa meninggalkan mereka kerana hendak membersihi punggung Cik Fatin.... Sambil2 tu sempat merakamkan gambar2 menarik di sekitar kolam....
Ada pokok koko.... sangat sedap ni....
Reban ayam..... Ayam yang ni sangat besar tau!
Adalah lebih kurang tinggi Rafiq....
Pokok Buah Naga.... Helang.... Persian Cat: Pluffy hair but quite dirty....Buah ciku.... kegemaran KRZ nih....
dan seekor binatang yang paling menjengkelkan kami.....
terperanjat tau!
nak tengok gambarnya....
kejap....
kasik saspen.........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MMMMMMMAAAAKKKKK! Korang tengok, memang lahabau beruk ni...
nak terkam kami!
Pulas tengkok tu baru tau!
(macam berani sangat, tapi terperanjat!)
Balik dari meronda,
terus aku kurung anak2 dalam khemah
dan terpaksa bukak baju depa....berpeluh2 macam mandi sauna!
Keputusan pertandingan memancing : Nil.... walaupun beberapa kali joran KRZ disentap! Belum rezeki lagi.... kalau dapat pun kan ke tak boleh bawa balik????? Sekian, bye!

1 comment:

Arechick Lana said...

hehehe...lawok gile bab kera tuh..gambo dia mmg terbaik kak..sila buat frame..hahaha

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog