Friday, February 27, 2009

Ngapdet di IBPA lagik!

Yer, hari ni buat kali pertamanya kami dapat
masuk ke makmal komputer IPBA....
sangat seronok tau kerana aku boleh ngapdet di sini.....
Yeay! Mula2 kami kena buka page ni.... pastu link ke OUM,
pastu baru kami boleh update info..... Nanti kat umah aku sambung ngapdet lagik...
nak balik dah ni....
bye!

Thursday, February 26, 2009

Hariku yang normal....

Sekarang, hariku yang normal macam nilah......
pagi sampai pukul 1.30 petang, aku ada kuliah.... Pagi ni agak mandom kerana suara pensyarah ni
aku dengar2 saja, bukan dengar macam biasa....
maklumlah kelas bergabung....
Jadi memang sikit 'potong'...
Kemudian pukul 9 ada taklimat dari BPG ~ Bahagaian Pendidikan Guru
yang bertanggungjawab membuat pemilihan
dan memberi kami macam2 seperti elaun dsb..... Sudahnya adalah sikit lewat,
sampai pukul 11 taklimatnya....
Nasib baik ada pensyarah penyelamat of the day.... Puan Rozana yang half breed Malay & Chinese....
belajar phonetic dengan beliau....
sangat seronok.....
sampai tak terasa masa berlalu.....
Sekian, terima kasih....

Daging Goreng Kicap....

KRZ teringin makan gulai daging...
tapi bila aku suruh dia p beli santan, dia tak mau....
jadi aku masak apa yang ada saja....
bersama lady's finger a.k.a bendi goreng belacan....
Lauknya adalah daging goreng kicap.... Ehmmmm..... Kenyang!

Tidur dengan penuh gaya....

Semalam Fatin tertidur di atas sofa,
keletihan pegi sekolah KRZ.....
Nak tengok gayanya?.....
Saksikan.... Bye!

Lepas rehat....

Lepas rehat, kami ada masa sejam untuk pembelajaran kendiri.... tapi belum betul2 mood nak belajar lagi, jadi kebanyakan kami bersembang.... aku sempat baca sikit sambil dempat online lebih kurang 30minit.... Bila aku tala kamera, tetiba kengkawan ni buat gaya macam tengah kongsi maklumat.... Pastu ada sorang lecturer yang pada aku memang pandai la juga menarik perhatian kami.... Mr. Mohanakrisnan.... Dia suruh kami buat group work dan inilah hasilnya.... Tamat satu kisah!

Wednesday, February 25, 2009

Rafiq jadi lauk!

Saja tengok2 gambar2 lama.....
Waktu ni KCT anjurkan
Kejohanan Tenpin Boling Antara Kelab Kereta.....
Suka sangat depa, dok ulit2 anak bujang aku nih.... nasib baik tak ditunggingkan saja....
hehehehehe.....
Bye!

Hari Kedua di IPBA

Sebenarnya hari ni dah hari ketiga, saja nak masukkan kisah semalam....... Semalam merupakan hari penutup orientasi dan penyerahan modul..... Kenapa aku takde mood nak bercerita ni???just enjoy the pics ya! Bye!

Fatin Pakai Baju!

Aku nak pakaikan, dia tak mahu....
dipakainya sendiri....
jadi macam nih..... Pastuh tahu pulak, dia pakai terbalik! Hai lah anakku sayang!

Jom Masuk Kelas!

Hari ini dah mula kelas aku......
Mari tengok keadaannya yer..... Ketua kelas..... Kelas kami takde lecturer.... jadi bergabung dengan kumpulan 4..... seronoknya aku dah mula belajar ni walaupun susah, tapi akan kuusahakan juga... Jumpa lagi..... Bye!

Bunny Rabbit

Malam tadi Fatin mintak nak makan bebit! Rabbit la tu, sebenarnya lempeng, aku buatkan bentuk rabbit bagai.... ada telinga yang panjang.... ari tuh dah publish the brown rabbit.... tapi hari ni.....
tengok sendirik la..... Hehehhehe!
Bye!

Ngapdet di IPBA!

Dengan bangganya aku menggunakan
notebook kawan aku kat sini
untuk ngapdet......
Tunggu!!!

Tuesday, February 24, 2009

Kurus kerana diet?

Oh! Tidak....tidak, tidak.....
Hampeh aku tak diet pong.....
Saja nak tunjuk, gambar pose sisi ni.... Macam aku kurus kan?
Ni muka excited baru dapat modul....
Semangat terus naik berkobar2 nak belajar bersungguh2.....
Doakan kejayaan aku yer!
Wassalam!

Lagi Gambar Aku & Fatin

Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan....
.

Gambar diambil Jumaat lepas.....

Bye!

Gambar Pasport!

Kena amik gambar baru, nak buat kad matrik IPBA.....
Amik kat kedai berhampiran rumah jer....
Macam kelakor pulak....
Hehehehe!
Bye!

Aku Kini Pra-Siswazah

Yeay! Dah masuk tahun keenam, baru aku dapat peluang untuk melanjut2kan lagi ilmu aku.... Setiap kali ada tawaran, aku pasti takkan lepaskan peluang! Mungkin baru tahun ini rezeki aku.... Alhamdulillah! Seawal 6.30 pagi aku keluar rumah.... KRZ siap kata, awalnya siap! Aku tak mau lambat... memang pendaftaran disebut dari jam 8-10pagi, tapi aku tak mau lewat..... Seperti biasa, pelajar baru harus ada orientasi.... macam kelako pulak, tua2 pun kena orientasi.... Kikihkihik....
Tutor kami adalah Dr.Siti Hajar....
.
Dia adalah penyelaras KDP14 Minggu OUM Ambilan Februari 2009.... Aku busy body tanya umur dia ~ kawan aku suruh..... tapi dia tak bagitau, dia suruh agak2.... dia kata dia mula mengajar tahun 1982.... Wei, aku baru setahun waktu tu.... So aku agak2 dalam 45++ umurnya..... So, awal2 aku dah dapat bestfriend tau.... Yang paling setia, Rezani sama Rasmin Arni.... memang ngam..... gelak ketawa jer bersama.... Lepas habish taklimat dan pengisian borang2 yang sepatutnya..... tibalah masa untuk pergi lawatan.... bayangkan kami seramai 120 orang, mengikut seorang pensyarah....
.
memang serupa anak ayam turun reban...... Kami ditunjukkan bilik2 yang penting....Yeah! Aku yang gilo2 supaya mudo sentiaso... Hehehehehe....
Sebelum balik, kami bertenggek kat tangga ni,
sementara menunggu Rezani g toilet..... Tinggi kan? Hari2 nak kena panjat2 lo....
Doakan aku kurus yer....
Sambil berpusing ke belakang,amik gambar ni....
Satu lagi pengumuman: Aku berulang setiap hari ke situ.... tidaklah perlu aku packing barang nak duduk asrama.... hehehehe... tukar keta ngan KRZ, bawak coure dia supaya aku senang cilok2 serta mudah nak parkir....
Sekian, terima kasih.....

Mari Balik Kampung ~ Part 5

Cerita balik kampung berakhir pada entry ini... Pagi2 Ahad, aku masakkan spaghetti goreng mee..... Sepeket spaghetti abish ku masak.... lebih kurang 2 peket mee kuning... Lupa aku nak amik gambor.... Yang penting mak aku puas makan.....
Sambil2 layan anak2 aku.....Aku bajet nak balik tengahari tapi Amat call soh tunggu.....
Dia belikan piza untuk makan ramai2.... Kemudian terus p hantar Ali,
kat umah Kak Na kat Kg Kuantan.... Rafiq baru jer dodo, so aku tak masuk umah....
Pastu Amni datang jumpa aku.... Tak tunggu lama sebab KRZ dah otw,
jadi kena cepat.....
Tapi hujan lebat,
dan ada accident yang menyebabkan kesesakan.... Tambahan pula aku mengantuk sangat,
jadi aku memandu perlahan saja....
Akhirnya aku sampai juga ke rumah.....
Sebab tak larat sangat terus tido....
argh!!!! Lega!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog