Thursday, March 12, 2009

BBQ Keicar Team

Alkisah mengikut perjanjian asalnya memang kami tak mahu pegi atas alasan nak memulakan hari kerja dengan penuh semangat! Bukankah dah kepenatan memancing di Sukida? Dalam lepak2 dok umah, kebosanan melanda + pulak anak2 dah lain macam merajuknya.... Last2 KRZ bawak kami ronda2 pada asalnya terus ke Sukida..... Sampai2 RBD sedang giat mengipas ayam bbq bersama As..... Kemudian, Acik cuba beli jiwa Apiki dengan menyuap makanan.... Lepas aku makan bihun yang super sedap sama ayam bbq lazat, pemancing2 tegar iaitu KRZ sama Biebo bertekad untuk pegi ke Pulau Karimon. Kat situ barulah kami seronot sikit sebab agak tenang situasinya, tambahan pula hanya 'kami' di situ.... Baru nak lepak tetiba hujan, terus lari dok bawah pondok.... Tapi para pemancing tetap tabah menanti dalam hujan..... Masing2 puas hati jugakla.... sebab masing2 dapat ikan.... Kat bawah pondok ni macam2 berlaku antaranya Fatin asik mintak minum, Rafiq asyik buang barang ke dalam kolam, anak2 bertukar lampin dan bebedak serta bersalin baju.... posing2.... tangkap udang.....macam2 lagi.... Kami gerak pulang kul 7 lebih.... Ajak mereka bersinggahan di Belanga untuk pekena beger power tapi malangnya tutop pulak..... Tapi takpe, KRZ oderkan tahu bakar untuk aku....hmmm..... sedap! Kendian kami terus pulang! Bye the way Acik, please remind me of the RM20, ok? See u all soon! Bye!

1 comment:

Arechick Lana said...

ok.

20 hengget..20 hengget...

*sambil bergentayangan cam antu melayang2 di tepi tingkap umah akak*

hahaah

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog