Thursday, March 26, 2009

Ten Random Things About Me

Sebenarnya aku dah buat waktu kat IPBA, tapi tak siap dan agak malang kerana tak boleh save. Maka pagi2 ni aku taipkan baru. Betul bak kata Emy, benda nih macam dah ada, tapi ini tajuknya lain. Kita mulakan sekarang. Tarik nafas.......
1. Tak percayakan contact lens
Teringin memang teringin nak pakai. Tapi sebab banyak sangat dengar momokan yang tidak baik umpamanya kau akan menangis berterusan selama seminggu waktu memula pakai, ko kena rajin cucilah.... mata ko akan rosak la.... so to be safe, tak payah pakai..... Waktu kawen dulu pun aku tak pakai.... pura2 nampak saja....
.
.
2. Tak boleh pakai earrings
Entah naper aku memang tak boleh. Aku masih ingat lagi ada mat pakistan datang umah tolong tebuk.... Aku boleh pakai sekejapan saja.... pastuh telinga ku akan mula gatal2.... Mula2 mak aku ingat, aku alergik emas la, pastuh pakai yang tak emas pun tetap gatal, adalah lebih baik aku tak pakai terus.....
.
.
3. Hujung bibir akan berjerawat
Tapi julat nak kenanya adalah setahun sekali saja. Tahun ni belum kena lagi. Tak tau bila.... Jadi bibir aku akan bertambah sikit lebarnya.... Anak yang rasanya ikut aku rasanya Rafiq sebab baru2 ni tengok ada jerawat kat tepi bibir dia... hahahaha! Lama jugak kalau kena tu, paling kurang seminggu juga nak hilang.....
.
.
4. Buta IT
Macam tak percaya pulak bila membacanya.... Sekarang buta pun dah boleh nampak kan..... seingat aku kursus yang pernah aku hadiri adalah sewaktu darjah 6 iaitu berkaitan ms-dos, alah yang guna floppy besar tapi nipis dulu tuh..... Pastu semua yang aku tau sekarang ini adalah hasil try and error saja. Jadi kamu semua adalah sangat bertuah yer!
.
.
5. Sensitip jugak
Walau pun selalunya buat2 ganas. Biasaklah org pompuan. Aku biasa tak nangis depan org. Menangis depan hantu! Hahahahha! Aku menangis depan KRZ biasanya. Ngan orang lain ape kes pulak? Aku cepat terasa tau dan korang boleh tengok perubahan aku serta merta. Contohnya ada satu hari ada orang bahasakan aku bila aku kata aku marah KRZ. Kecik hati tau!
.
.
6. Pemaaf
Dalam entry sebelum ni aku kata rahsia korang selamat dengan aku sebab aku cepat lupa..... macam mana nak lupa kalau aku tak maafkan kan? Tapi janganlah korang menyiksa hati aku ni yer.... aku ni anak yatim tau! But don't worry too much! Kalau korang tak mintak maaf pun aku maafkan jugak.... Aku memang macam nih....
.
.
7. Ambik lesen L 2 kali.
Tapi ujian mandu sekali saja. Ntah naper, takde soalan bocor untuk aku, kawan aku waktu tu dapat pulak! Hangin sungguh! Mungkin kerana kawan aku tu lebih cun dari kau.... huhuhuh....
.
.
8. Tak pandai koyak roti canai guna sudu garfu
Kalau korang memang setia dengan blog aku korang dah tau nih.... Guna tangan aku tak payah koyak, terus gigit saja.... Sampai satu tahap, waktu oder aku pesan suruh potong terus.... Ha! Takyah tunggu KRZ dah pas nih.....
.
.
9. Baby sitter tak bertauliah.....
memang anak2 buah aku semua rapat ngan aku waktu dok umah mak dulu.... mana yang lahir lepas aku pindah dah tak mesra dah.... memang rilek abis kakak dan abang aku dulu.... Bebudak tu walau pun selalu kena jerkah ngan aku tapi tetap sayang kat aku tau! Paling selalu aku jerkah kalau depa malas nak belajar! Aku memang strict bab belajar nih.....
.
.
10. Pandai buat kuih keria
Satu2nya kuih yang mampu aku buat. Tapi bab nak sira gula adalah fail jugak! Buah melaka boleh juga tapi adalah tak sempat selalunya. Karipap? No! Donut? No! Kuih yang lain aku hanya pandai makan saja...
.
.
Ok siap jugak akhirnya.... kepenatan dah nih... harap2 korang lebih kenal aku lepas nih....nak siap p IPBA plak.... Bye!

1 comment:

Arechick Lana said...

hahaha..bagus kak..bagus.anda begitu cemerlang skalik.

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog