Tuesday, August 25, 2009

Kasut Baru & Murah

Hai semua, apa khabar? Lama rasanya tak ngapdet, kan? Dah dapat kompelin entry gue sekarang berunsur pemalas. Haha! Kadang-kadang tue masa yang diperuntukkan terlalu singkat, aku terpaksa buat kerja lain maka segalanya aku ringkaskan saja. Bukan aku sengaja. Padahal memang hobi dan minat aku nak menulis bagi orang baca. Memang aku suka.
.
Baik, malam yang pergi ke Updown Kota Damansara tempoh hari, aku dengan KRZ memang tak tahu nak beli apa pun sebenarnya. Cadang-cadangnya nak tengok2 mana yang berkenan baru nak beli.
.
Cerita pasal beli ni, biar aku cerita sikit pasal manusia yang aku tak paham apa yang mereka nak. Alkisah ada hamba Allah ni taklah selalu baca blog aku, tapi ada frekuen dia la. Lepas dia baca, dia akan mengeluarkan semula entry dalam blog aku pada orang yang tak baca dengan cara yang begitu menjengkelkan.
.
Mestilah orang yang tak baca tu cerita kat aku. Atau niat org yang tak baca tu nak sakitkan hati aku, aku tak tahulah. WTH?? Sengal! Kalau kamu tak suka, stay away from my blog! Back off! Ko sape nak judge apa2 pun pasal entry aku.
.
Aku buat semua ni bukan aku nak menunjuk2 aku beli barang2 baru. Tak pernah terniat tau nak menunjuk2. Lagi pun rasanya yang aku tunjuk semua barangan murahan, tak pernah pun aku beli barang branded.
.
Tulah orang Melayu, sesama bangsa sendiri berdengki, busuk ati. Bila ngan bangsa lain, pandai pulak nak toleransi! Blah la woi! I don't need u to read my entries! <--- Ok, iklan tamat!
.
Hmmm.... sambung citer. Kami lalu depan gerai kasut2 murah. Siapa ada kasut saiz anak2 aku, maka kami beria2 memilih mana yang cantik. KRZ pilihkan untuk Fatin tapi Fatin ada plihan sendiri. Yang ini pilihannya. Lantas memakai kasut sehingga ke bilik tidur malam tu. Alkisah sampai begitu sekali bataksnya. Haha! Mau tak batak, dah lama aku tak belikan kasut. Last aku belikan belum dia umur 2 tahun. Memang susah nak cari kasut saiz Fatin.
.
Besar sikit dari baby, kecik sikit dari kanak2. Rafiq punya saiz pulak, saiz baby. Actually ada jer jual kat kedai,tapi nak bagi adil, beli apa2 mesti sama2. Sorang dapat baju, 2-2 akan dapat. So, kat kedai biasa kasut Fatin takde, jadi malam tu belikanlah untuk depa. Ni pulak kasut Rafiq, simple dan kemas jugak. Tambah lagi satu murah! Memang boleh beli kasut mahal, tapi tak berbaloi kerana mereka cepat besar dan nanti pakai sekejapan saja dah tak muat. Bila dah tak muat walaupun masih baru, itu dinamakan membazir yer....
.
Untuk orang berduit, takpelah, untuk orang macam kami, terpaksa berpada-pada. Hm, amacam? Ok ker sesekali baca entri panjang gini? Hehe! Jumpa lagi nanti, Wassalam.

2 comments:

ryn's said...

cantik kasut2 tuh..pida,lantak meka nak ckp ape..bukan idup meka yg meka nak sibuk2kan...

Arechick Lana said...

PUASNYA BACA..LALALALA~~!PEHAL EMO NI KAK??

SAPE YG MEMBUAT ONAR??SAPE??TELL ME!!

NASIB BAIK BULAN POSER,KURANG LA MOOD NK SEPAK TAJANG ORG.HEHHH

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog