Tuesday, March 31, 2009

Semangat Yang Pudar!

Dengan penuh semangat aku nak ngapdet kat library IPBA ni tapi malangnya takde pulak kuar button untuk upload gambar..... Chaist! Aku punya la semangat nak ngapdet dah berapa hari ni tangguh! Aduyai! Semalam KRZ dah beli power supply sama modem baru kena pulak kad apa yang terbakar pulak! Hampeh! Oklah yer... Jumpa dan jumpa lagi!

Monday, March 30, 2009

Kredit Untuk Norlieza

Kredit untuk Lieza kerana bagi aku guna notebook dan vodafone dia ni.... hehehehe.... dapatlah aku tambah gambar kat entry pagi2 buta tadi..... Nilah Lieza...... Thanks ya! Lain kali bagi pinjam lagi..... hiks!

Modemku punah....

BALIK DR UMAH MAK...... SESAMPAI KE UMAH SEWAKU, SPT BIASA AKU TERUS ON PC..... TP MLGNYA MODEMKU PUNAH DAN CPU PUN SAMA. YG BUAT AKU HERAN, MONITOR ELOK PULA...... JD AKU ASSUMED KILAT MELALUI KABEL TELEFON. NI AKU GUNA FON SAJA. JD MAAFKAN AKU KERANA AKU BELUM MAHIR LG. SMPAI JUMPA LG YER. ADIOS!

Sunday, March 29, 2009

Aku Sayang

Aku sayang pada orang yang bersikap adil denganku....
Aku sayang pada orang melupakan kata-kataku....
Aku sayang pada orang yang menyayangiku....
Aku sayang pada orang yang telus denganku....
Terlalu mudah aku menyayangi,
sehingga aku kadangkala lupa untuk membenci!

Aku Benci

Aku benci pada orang yang tidak mengerti
tentang apa yang aku perkatakan....
Aku benci pada orang
mempersendakan pengakuanku....
Aku benci pada orang yang gembira
melihat aku berduka......
Aku benci pada orang yang simpati....
Sesungguhnya aku benci!

Saturday, March 28, 2009

Aku & KRZ suatu ketika dulu....

Gambar ni diambil sewaktu kami sama2 kembali ke Pulau Pinang..... Hehehehehe... Waktu ni coure KRZ masih lagi bernama Kelisa........ Kat belakang maktab tepi pantai yang dipanggil Seagate..... Amacam???? Kurus kan kami???? Hehehehe! Bye!

Cucu Mak yang Ke -16

Muhammad Firdaus bin Wan Khairul namanya..... Anak adik aku, Azah..... Lahir pada 13 March tempoh hari..... Hari ni, adik aku balik umah mak kejap.... dapatlah kami lihat wajahnya..... Yang ni ayahnya..... Anak2 aku biasak la menyibuk jer.... aku pegang baby tu pun depa buat tak heran jer..... Adik aku kata anak dia ni lahir2 putih, tapi sebab kena kuning terpaksa masuk oven 2 hari..... Pada Mak Ndak wahai Adik Muhammad Firdaus, hitam ke putih tetap anak buah Mak Ndak yang tersayang.... hehehehehhe....Jumpa lagi, bye!

Masak2 Kat Umah Mak!

Takde masak special pong, sekadar apa yang dah biasa aku masak jer..... Nilah sayur dan lauknya..... Sayur kacang goreng dengan fishball sama gulai ayam Nivas.... hehehehehe!

Friday, March 27, 2009

Jalan2 Kat OU....

Sebenarnya panjang lagi entry lagi2 makan crispy chicken tu.... tapi sebab nak sampaikan cepat kisah CC, maka aku potong dulu kisah2 lain.... Berikut kisahnya.... Kami kuar umah dalam kul 8 cam tuh. Tengok Rafiq, excited sudah. Jap lagi korang akan tahu sejauh mana excited mat kecik tu.... Otw ke kete, KRZ tetiba nak baca info kat papan maklumat pulak.... Pastuh kami pun gerak..... Tak sampai 5 menet dalam coure, Rafiq dah dodo.... Tadi beria macam seronot sangat nak p jalan... Alih2 kamu tido.... Fatin pulak sibuk tengok citer Barbie..... Tengah dalam perjalanan tu KRZ bagi idea nak p beli nasik kat mamak dan nak makan kat Arena.... Aku tegah beliau dan katakan kita beli nasik kat Arena saja... Dia tu bila dah lapar, macam2 terlintas.... Sampai2 terus g oder CC, sambil tunggu, aku p kedai sebelah yang menjual Milk Ice Tea yang super sedap juga.... Ianya tak manis tapi memang sangat sedap diminum.... Kalau nak cuba nama kedai tersebut adalah Heaven On Toast gitu..... Dah siap dapat CC kami terus turun ke Arena untuk makan.... Kat situlah aksi burok lantak aku dan KRZ dapat dilihat..... Anak2 yang tak faham pandang saja tingkah mak pak yang kurang waras ketawa sambil tekan2 perut! Nasi goreng daging kegemaranku..... Dan gambarku ini yang menunjukkan aku sangat lahap! Gembira sungguh KRZ dapat gelakkan aku pulak! Pas makan, barulah kami meneruskan tujuan untuk membeli pouch bag KRZ.... pilih punya pilih, dia berkenan yang ni..... Sebelum balik, Rafiq minta nak naik kapal selam nie, nasib baik anak2ku kecik jadi sekali ride boleh naik 2 orang..... Pastuh kami terus balik! Bye!

Lagi2 Kena tinggal!

KRZ p Kursus Ikhtiar Hidup & Alam Sekitar di Hutan Simpan Selai, Johor.... Huhuhuhu... Lagi2 aku kena tinggal... biasanya kami p sama2, tapi sebab tahun ni aku sambung pengajian, terpaksa aku ditinggalkan.... Sedih woooooo! Pasni pasti akan bermula episod menjiwang aku..... uwaaaa!!!!! KRZ!!!!! Balik cepat!

Unsuccessful Attempt!

Ya! Kisah ini berlaku pada hari Rabu. Hari ni dah masuk Jumaat... Sori yer.... guna pos lambat.... Balik dari beli susu anak kat Tesco, kami perasan ada sesuatu telah berlaku...Apakah ia? Ia adalah cubaan memecah masuk umah kami. Cilakos punya penyamun. Abih ko rembat dvd2 kegemaran KRZ, majalah2 keta kegemaran (yang ada muka2 kami pulak tuh!) Hampir tertanggal selak grill tingkap dalam bilik! Apa ko terdesak sangat kah? Kalau berani datang lah lagi. Aku dah buat report polis! Pencurik!!!! Aku bencik kamu!

Gambar ini hanyalah sekadar gambar hiasan!

Lagi2 Crispy Chicken!

Entry ini khas untuk Sue.... sebenarnya sebelum keluar makan aku tengah chatting dengan Sue.... pastuh KRZ soh aku bagitau Sue kami nak p makan Crispy Chicken.... Nilah antara gambar2nya....Korang tengoklah, memang kelako muka KRZ buat gaya lahap! Buat Acik pulak, pasti kamu dapat bayangkan macam mana kami ketawa kan?

Prawn Kebab

Sarapan pagi Selasa yang lalu.... Plain Prawn Kebab...... Takde tomato pasal KRZ tak makan. KRZ kata sedap sungguh kebab tu, tak jerap minyak dan tak cukup katanya. Hehehehe! Aku kononnya bawak bekal nak makan waktu rehat, oleh sebab jammed pagi Selasa tu, abish aku makan dalam keta je.... Lapor babe hujan2.... Jumpa lagi nanti....Bye!

Thursday, March 26, 2009

Baju Oreng Laagik!

Aku sendiri tak tahu kenapa aku suka belikan anak2 aku baju kaler oreng.... Ni baju tidur terbaru aku belikan yang sama jenis dan warna tapi lain saiz.... Janganlah kata aku niat nak menunjuk aku baru membeli.... Dah lama jugak tak beli untuk depa ni.... Lagi pun cuma RM15 sepasang! Tengoklah gaya depa ni....

Selasa Hari Hujan!

Aku sampai umah Kak Sal dalam kol 7.30 tapi masih gelap tau! Hari tu memang hujan dari subuh.... Jalan adalah banyak keta dan agak bumper to bumper. Sampai maktab merata2 aku nampak payung. Aku sendiri bawak payung.... Ada kisah sedih, kasut aku terendam air hujan.... kembang abish kaki aku pagi tu..... Huhuhuhu....

Ten Random Things About Me

Sebenarnya aku dah buat waktu kat IPBA, tapi tak siap dan agak malang kerana tak boleh save. Maka pagi2 ni aku taipkan baru. Betul bak kata Emy, benda nih macam dah ada, tapi ini tajuknya lain. Kita mulakan sekarang. Tarik nafas.......
1. Tak percayakan contact lens
Teringin memang teringin nak pakai. Tapi sebab banyak sangat dengar momokan yang tidak baik umpamanya kau akan menangis berterusan selama seminggu waktu memula pakai, ko kena rajin cucilah.... mata ko akan rosak la.... so to be safe, tak payah pakai..... Waktu kawen dulu pun aku tak pakai.... pura2 nampak saja....
.
.
2. Tak boleh pakai earrings
Entah naper aku memang tak boleh. Aku masih ingat lagi ada mat pakistan datang umah tolong tebuk.... Aku boleh pakai sekejapan saja.... pastuh telinga ku akan mula gatal2.... Mula2 mak aku ingat, aku alergik emas la, pastuh pakai yang tak emas pun tetap gatal, adalah lebih baik aku tak pakai terus.....
.
.
3. Hujung bibir akan berjerawat
Tapi julat nak kenanya adalah setahun sekali saja. Tahun ni belum kena lagi. Tak tau bila.... Jadi bibir aku akan bertambah sikit lebarnya.... Anak yang rasanya ikut aku rasanya Rafiq sebab baru2 ni tengok ada jerawat kat tepi bibir dia... hahahaha! Lama jugak kalau kena tu, paling kurang seminggu juga nak hilang.....
.
.
4. Buta IT
Macam tak percaya pulak bila membacanya.... Sekarang buta pun dah boleh nampak kan..... seingat aku kursus yang pernah aku hadiri adalah sewaktu darjah 6 iaitu berkaitan ms-dos, alah yang guna floppy besar tapi nipis dulu tuh..... Pastu semua yang aku tau sekarang ini adalah hasil try and error saja. Jadi kamu semua adalah sangat bertuah yer!
.
.
5. Sensitip jugak
Walau pun selalunya buat2 ganas. Biasaklah org pompuan. Aku biasa tak nangis depan org. Menangis depan hantu! Hahahahha! Aku menangis depan KRZ biasanya. Ngan orang lain ape kes pulak? Aku cepat terasa tau dan korang boleh tengok perubahan aku serta merta. Contohnya ada satu hari ada orang bahasakan aku bila aku kata aku marah KRZ. Kecik hati tau!
.
.
6. Pemaaf
Dalam entry sebelum ni aku kata rahsia korang selamat dengan aku sebab aku cepat lupa..... macam mana nak lupa kalau aku tak maafkan kan? Tapi janganlah korang menyiksa hati aku ni yer.... aku ni anak yatim tau! But don't worry too much! Kalau korang tak mintak maaf pun aku maafkan jugak.... Aku memang macam nih....
.
.
7. Ambik lesen L 2 kali.
Tapi ujian mandu sekali saja. Ntah naper, takde soalan bocor untuk aku, kawan aku waktu tu dapat pulak! Hangin sungguh! Mungkin kerana kawan aku tu lebih cun dari kau.... huhuhuh....
.
.
8. Tak pandai koyak roti canai guna sudu garfu
Kalau korang memang setia dengan blog aku korang dah tau nih.... Guna tangan aku tak payah koyak, terus gigit saja.... Sampai satu tahap, waktu oder aku pesan suruh potong terus.... Ha! Takyah tunggu KRZ dah pas nih.....
.
.
9. Baby sitter tak bertauliah.....
memang anak2 buah aku semua rapat ngan aku waktu dok umah mak dulu.... mana yang lahir lepas aku pindah dah tak mesra dah.... memang rilek abis kakak dan abang aku dulu.... Bebudak tu walau pun selalu kena jerkah ngan aku tapi tetap sayang kat aku tau! Paling selalu aku jerkah kalau depa malas nak belajar! Aku memang strict bab belajar nih.....
.
.
10. Pandai buat kuih keria
Satu2nya kuih yang mampu aku buat. Tapi bab nak sira gula adalah fail jugak! Buah melaka boleh juga tapi adalah tak sempat selalunya. Karipap? No! Donut? No! Kuih yang lain aku hanya pandai makan saja...
.
.
Ok siap jugak akhirnya.... kepenatan dah nih... harap2 korang lebih kenal aku lepas nih....nak siap p IPBA plak.... Bye!

Header yang lawo!

Yer, first time aku berjaya ada header selawo ni.... Terima kasih untuk Acik.... Nanti akanku bayar upah untuk kamu... Tq so much..... Ada dua.... Yang pertama kaler merah.... yang kedua yang jadi header skang nih..... Oleh kerana orang Acik soh aku boh yang kaler biru, aku pun boh untuk korang! Kagum aku! Tu dia buat cincai2 katanya.... Kalau buat bersungguh2 agaknya ntah macam mana kan? Tahniah dan Tahniah!

Tuesday, March 24, 2009

Mawi Marah Ekin

Apa kena mengena dengan aku, aku pun tak tau! Tapi ada orang cari maklumat tu kat blog aku.... Pernahkan Mawi marah Ekin? Itu kena tanya Mawi la.... Pada aku tanya Ekin, dia kana jawab tak.....Ni aku dah buat entry bertajuk seperti di atas, maka akan lebih selalulah peminat Mawi membuka blog aku.... Apa pun terima kasih sebab sudi singgah baca kat blog aku ni.... Jumpa lagi!

Riadah di petang Isnin.....

Aku p ngan Rafiq....

KRZ dengan Fatin dah p dulu pasal Fatin bawak basikal....
Rafiq ni perlu dipimpin....
Sampai2 Fatin tunjuk skill.....
Hebat!!!! Terus gelungsur ......
Dan tersebyum bangga......
Pastu naik buaian.....
Sambil aku check kesan strech kat dada....
Kendian cuba skill memanjat pulak....
Rafiq macam biasa sibuk jer....
Tengok gaya Rafiq.....
Dia pun angkat kaki nak panjat jugak!
Dah tinggi dah tu.....
Gaya Rafiq bila aku nak amik gambar dia.....
Panjat gelungsur dari bawah.....
Walau pun kecik tapi maintain lasak!
Naik jongkang-jongkit.....
Anak beranak!
Dah sudah..... Jom balik umah!
Bye!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog