Wednesday, June 10, 2009

Kisah skru & antenna

Alkisah pada suatu hari aku pergi ke rumah Cikgu Ryn untuk memberi ole2 yang tak seberapa. Klik sini untuk entry dari blog Ryn. Rumah Cikgu Ryn unik, ada dua blok saja, dan parkirnya berbumbung. Maka, aku yang tengah qso waktu tuh turun dan tanggalkan separuh antenna VR7 KRZ.
~Sekadar gambar hiasan~
Tiba2 berdenting bunyi skru tersebut jatuh. Aku panik!!!! Kucarik2 tak dapat2. Kutamatkan qso, ku qrt kan diri sebab nak mencari skru yang hilang. Hampeh sampai kena gelak dengan Pak Jalil (SC3SB/9W2SBF). Boleh dia bersyair kutuk2 aku terbongkok2 mencari skru. Aku yang panik sebab selalu aku menjahanamkan harta benda KRZ semasa ketiadaannya. Aku bersalah! Lama gak la mencari kat situ. Sekecik2 skru nak cari, mana nak jumpa. Dah la bukan skru biasa.....Anak aku Rafiq pun turut tolong tapi cuma buat gaya nak cari la.... Last2 aku rasa tak jumpa, aku bertekad nak p cari kat mana2 kedai aksesori. Mengajak Cik Ryn kerana adalah mustahil dengan anak2ku sekiranya aku nak p buat keje.
.
Lepas Cik Ryn p padam semua yang terpasang, kami pun gerak ke Damansara Subang Perdana. Cari 2 kedai depa kata takde, soh aku cari kat kedai hardware. Last2 tunggu Ajib sampai dan jadi penyelamat! Jumpa juga skrunya walau pun terlebih panjang, tapi jadilah. Daripada antenna tu tertanggal kan.... What a relief! Lega sungguh! Apa pun terima kasih buat Ryn dan Ajib! Bye!

3 comments:

ryn's said...

pida..kesian kamu..encit krz ade kate ape2 x?..
pembetulan..bukan damansara perdana tetapi subang perdana...hhuuh

Fida said...

KRZ kata lain kali jangan bukak sampai abish! Buka separuh saje... hehehehe... anyway, thanks yer Ryn...

Arechick Lana said...

GHEHEHEHEH..SO PUNNY LA KAK...

BOLE KUBAYANGKAN RUPAMU YG KECEMASAN ITU...

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog