Thursday, June 4, 2009

Redang Island ~ Part III

Sesampai sajer kami dijamu dengar cucur kembung versi Pulau Redang.
Sebab lapar, kami telan sorang dua bijik.
Takde aktiviti pape malam tuh sebab semua penat, tapi petangnya sempat buat ice-breaking. Pastu kami terus masuk dorm SIAKAP.
Macam nilah rupa sebahagian dorm tersebut.
Oh! Biar aku cerita sikit pasal Pusat Kokurikulum Terengganu di Pulau Redang. Bertapak di SK Puau Redang yang lama. Memang design sekolah lama la. Dorm kami ni kalau tak silap aku makmal sains kot, sebab ada rak2 simpan barang kat belakang kelas.
Pagi2 Ahad, bebudak dah diberi B.A (buoyancy aids) atau jaket keselamatan, mask sama j tube. Pakai sama2 sambil dipantau oleh para jurulatih.
Pastu gerak semula ke jeti dan ada bot menunggu nak bawa kami ke Taman Laut. Bebudak jalan dulu, kami kat belakang,
jadi dapat amik gambar.... Pastuh, sengaja aku nak tunjuk,
coral yang ada kat bawah jeti utama ni.... banyak dan cantik....
Dan ternampak kawanan ikan bilis buat
formasi mengelilingi tiang jeti... cantik wei.... aduyai!
Aku sememangnya teruja
maklumlah pengalaman kali pertama....
tapi takkan nak melompat2 kan,
jadi kucuba pakai mask sama j tube dulu... muahahahha!
Takdelah nanti baru nak test kan.....
Memang luculah perasaannyer tau....
Ketawa dalam hati jer, sempat lagi nak control....
Dalam bot bersama Noriza. Bersama geng2 jantang. Pompuan cuma 4 org jek... hehehe....
Pemandangan dalam perjalanan.... Gambar macam ni pun dari dulu gak aku suka nak amik.... Dah sampai,
sebahagian Taman Laut..... Yang ni dari jeti jer aku amik....Cantik kan?
Nilah papan tanda yang menyambut ketibaan kami.... Tak sabar nih....
Sebelum masuk laut, ada briefing serba sedikit....
Pastu splash, splash, blub, blub,
lemas, masin, tenggelam, timbul....
Gambar ni selepas keluar dari laut...Ada cerita dalam laut tapi nanti dalam
entry bila tak tau lagi, kena tunggu gambar dulu....
Babai!!!!

3 comments:

Arechick Lana said...

wahhh...kene kepit gan jantang2 kekdahnya..hahaha!

KRZ..jgn asah penumbuk ye :P

ryn's said...

kenape peluk tiang tuh fida..kamu kelihatan sgt seriau dgn keadaan sekeliling yg bnyk lelaki..huhuhu

Anonymous said...

assalamualaikum..
boleh sy tau mcmane untuk kontak dgn ppk pulau redang??
ni emel sy fiqrie88emw@yahoo.com..

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog