Saturday, January 3, 2009

FamilyDay@Cherating-PartVIII

Makan malam yang paaaaaaaaaaling menjengkelkan pernah kami lalui adalah pada malam tersebut...
kerana apa?
Makanannyakah?
Suasananyakah?
Atau kerana kamikah?
Oh tidak, tidak! Kerana pekerjanyalah yang sengal lutut.... Waktu kami mula2 duduk dia sudah pun menyakiti hati kami dengan buat2 tak reti amik oder.... suruh buat tiga hidangan pun tanya dekat patblas kali, siap Emy kirakan lagi 3hidangan X 3orang.... pun susah sangat....
.
Tapi sebelum apa2, kami posing sakan.....
Ni manusia2 lapar & garang ! Saja2 pandang tempat lain nih... Pengasuh Fatin, Adik.... Bespren Emy & Acik... Acik & Biebo... Juan & Emy... Rafiki seperti biasa la, mesti dodo...
Kemudian, bila air sampai, pun kami tak paus hati.... jus tembikai untuk satu gelas dibahagikan kepada 3 gelas.... memang ceroi abis air tu, takde nikmat rasa tembikai.... Tapi bila Juan kata sedap, kami oklah juga..... Dah makan2 sampai abish, Juan bagi cadangan kita collect sorang sepongget.... kekunon nak jimat....masa mintak bil, kami dikejutkan sejumlah RM369! What the f***! Bukannya kami miskin sangat tak mampu bayar Siakap bakar sekor sampai 45++, ini sudah lebey.... jadi Acik sama Juan pergi ke kaunter untuk mintak penjelasan kenapanya sampai dekat RM400.... melihatkan depa p lama sangat, aku pun join juga... kekonon amik gambor kertas kira2 tu... padahal harem sebab anak2 dah delete sumaa... biar aku perincikan butir2 apa yang kami makan dan apa yang kami bayar yer...
.
Air 32.30
Tom Yam Campur(9org) 40.50
Kangkung Belacan(3org) 10.50
Kailan Ikan Masin(3org) 10.50
Sayur Campur(3org) 10.50
Telur Dadar (9org) 11.70
Nasi putih (20pinggan) 26.00
Ikan Siakap Bakar(4 ekor) 182.00
Kerang Bakar(3pinggan) 27.50
Sotong Tepung(3 ekor) 15.00
Air kosong(5) 2.50
Semua sekali RM369.00
.
Macam mana? Sanggup korang makan kat kedai tomyam biasa je sampai kena bayar banyak 2? Kalau ikut kami mahal mana pun takper... ralat sikit2 biasalah.... sikap cashier tu, udah la buat muka waktu kami kira2 bil, bila amik duit lansung tak senyum apatah lagi terima kasih... yang paling kemuncak tu...dia campak jer duit kami dalam laci! Lantas si kambing tu kena sound direct dgn Acik - in her face! Aku tak tipu..."Dik, lain kali orang datang, senyum la sikit!" Padan muka kamu....Menyesal tak sudah kami kerana singgah disitu...
Jadi, SILA JANGAN PERGI KEDAI INI SEKIRANYA ANDA SINGGAH DI CHERATING!!!!

1 comment:

Arechick Lana said...

siap buat kira2secara detail tu yg tak tahan tu..hehehe

bagos kak..mmg patut pon kita hasut org lain jgn gi kedai tu..sian org tu nanti..eheks

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog