Saturday, January 10, 2009

Majlis Perpisahan

Pagi2 semalam selepas menyanyikan lagu Negaraku, diadakan majlis perpisahan untuk Boss yang dapat tukar ke Shah Alam, walau pun sedih tapi kami juga gembira kerana beliau tak perlu travel dari Klang setiap hari ke sekolah..... Masuk staffroom, tengok depa pakat dok kalut balut hadiah....
Kendian, kami turun ke perhimpunan...
ada orang baca syair, sajak, dan ramai juga yang sibuk soh aku amik gambar mereka.... kemudian ucapan Boss, penyampaian hadiah dan sesi mengucapkan selamat tinggal.... Sungguh berseri muka ibu2 mengandung kan? Tetiba masuk bab paling sedih:
sampai time Lea, boleh dia menangis pulak...sudahnya yang tadi tu tak sedih terus jadi sedih.... Kemudian, Datin DEL ada buat kejutan dengan menyuruh Boss menanam pokok kemboja, sebagai kenang-kenangan....
dah tanam kena siram yer... bila Boss pg kat keta, sekali lagi dia diserbu oleh guru
yang sangat ingin nak bergambar bersama....
Cikgu2 lelaki... Lily sama Etty....Barisan Nasionalpentadbir.... dan ramai lagik.... Kemudian, Boss pun naik kereta dan ramai2 melambai2..... sebelum bos keluar, pengawas2 pulak yang melambai2....sekian, tamat cerita.....

No comments:

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog