Thursday, January 29, 2009

Melepak di Shah Alam Part II

Haih! Apasal aku macam malas saja nak ngapdet nih... memandangkan esok aku dah nak p kem selama 4 hari, maka aku tak mau pending lagi mana citer yang ada... Mesti aku akan merindui blog aku nih... walau pun tak canggih mana, tapi aku sayang sangat...
.
Ok, sambung citer.... Dari tasik kami terus ke Tesco Shah Alam, khas untuk aku menyalin lampin pakai buang anak2... sambil mandikan juga... depa ni kan pantang tak boleh panas...
.
Lepas anak2 dah siap,
kami ni sampai tak tahu nak pegi lepak mana.... Shah Alam adalah bandar raya yang tiada pusat hiburan yer...
Sambil2 tengok2 keta kami dok fikir....
Mana nak lepak nih?Dan satu lagi tempat tu bernyamuk...
habish kami diserang nyamuk!
Tetiba Acik dapat idea nak masukkan anak2 dalam troli
supaya lebih mudah dikawal....
kemudian Fizi pulak ambil alih.... KRZ dengan skill dodo sambil berdiri.... dahsyat yer!
Cayalah!
Pikir punya pikir .....last2 decided nak p makan kerang goreng kat Seksyen 6,
tapi hampa...
pastuh depa suggest makan kat Ubi Kayu...
Oklah, kami ikut saja....
rupanya kami dah pernah makan di situ,
nama tempat makan tu Kota Anggerik....sekali lagi hampa sebab gerai yang jual ubi kayu tu tutup....
Last2 aku makan sotong kangkung...... Aku teringin nak makan dah lama,
dari mengandung Rafiq lagi...
tapi bukan mengidam yer...
saja nak makan jer....
Kemudian kami oder kepak ayam madu..... teringat2 rasanya....
tak lupa juga sate ayam yang kuahnya sangat sedap ..... serta sebungkus nasi himpit...... Makan2 sambil menganyam isu2 semasa
seperti 'print out' dan juga gambar percutian kami yang dah publish
dalam K-Kompak... terperasan kesalahan ejaan ini....
sizzling jadi sizeling.... sweet sour jadi sweat sour! Aduyai!
Terbahak2 kitaorang!
Masam Manis jadi Peluh Masam!
So funny and at the same time I am very mad!
Kenapa orang kita sangat sambil lewa yer bila buat kerja?
Bila nak ubah sikap aku pun tak tau....
Nanti bila org kata bangsa kita macam2 pandai pulak nak marah....
Sesudah kami selesai makan,
Abg Rozi n family sampai.... kami sambung lepak untuk teman depa makan pula....
Jam sudah melangkaui 10.30, kami pun pulang....
sempat amik gambar Fatin ni.... dan juga lampu di pokok
berdekatan dengan tempat makan tersebut..... Kemudian kami terus pulang! Bye!

1 comment:

Arechick Lana said...

hahaha..lawok giler KRZ dgn skill tido sambil berdiri..ahaks

nanti kita repeat lagi port tu..carik gak ubi rebus tuh

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog