Friday, October 31, 2008

Kisah hari ini: Gambar Guru & Staff

Sejak dari hari Rabu lagi Datin DEL dah tulis suruh cecikgu pakai baju merah/maroon tudung kaler beige... jadi sapa2 yang tak menepati syarat tu memang pagi2 waktu assembly dia dah p sound ler....Selepas tamat perhimpunan, ada sesi bergambar guru2 dan staff SKBSD1, tapi sempat jugak aku p makan nasi lemak.... takde pilihan, itu jer yang ada.... tak sedap pun cekik saja.... sebelum tu, sampai jer skul, aku snap muka aku dulu... hehehe... bila semua berkumpul, kat atas pentas tu jadi macam kat Uptown sebab banyak handbag dilambakkan kat atas pentas..... dan gambar keseluruhan aku tak dapat, cuma yang kandid2 saje...saksikan yer....

Tengoklah Datin nie, dia memang suka bersusah payah gini.... aku pulak duk tengah2 dah tak tahan berpeluh ala2 mandi.... Rasanya semuanya pun rasa gitu sebab kena rapat2 kan... Sekian... Tata!

Rafiq Tiup Wisel

Kejadian ni berlaku malam tadi ketika KRZ tengah goreng fries dan nuget... Fatin dapat wisel, dibagi pada Rafiq, Rafiq dah pandai tiup wisel tau! Aku perasan kemajuan yang dicapai oleh Rafiq dalam 2 minggu lepas, dia dah mula pandai tiup...... Syukur, cepat jugak bolehnya anak aku yang kedua ni pun.... Nilah fries yang dihidang khas untuk aku dan anak2... KRZ punya? Shaker fries, sebab dulu aku simpan serbuk tu.... dapatlah dia makan walaupun kat umah.... tengok gaya Fatin ni pulak..... Dan Rafiq yang hampir menterbalikkan sepinggan nuget....Sekian sahaja cerita kali ini.... Bye!

Thursday, October 30, 2008

Aku Lulus Peksa!

Alhamdulillah, setelah 5 kali aku menduduki peperiksaan, barulah aku berjaya lulus sepenuhnya! Adalah peluang untuk gaji aku naik lebih banyak tahun depan... Tahun pertama aku amik waktu kat Johor dulu.... setiap kali peksa, aku mesti amik, last2 tahun ni, aku amik buat kali kedua bulan lapan ari tuh....
Nilah, wajah2 yang sama2 berkongsi kegembiraan aku lulus peksa....
Ni pulak, tahap pemarkahan PTK.....
dan inilah dia keputusannya..... SYUKUR!!!! Bolehlah aku rehat setahun, tahun lagi satu baru amik peksa pulak.... Lega!!!!

Yeay! Kelas aku menang lagik!

Dengan penuh belagaknya aku saja nak bagitau kelas aku menang lagi... kali ni menjadi salah sebuah Kelas Terbersih Sepanjang Tahun...
Ada 3 kelas yang menang kategori ni,
yang pertama kelas Lily, yang kedua kelas Atol dan akhirnya kelas aku!!!! YEAY!! Hadiahnya wang tunai berjumlah RM60! Terima kasih Datin, Teima kasih Liza!
Tahun depan bagi lagi yer.... Bye!

Mood Beraya Tak Abih Lagik!

Ye! Malam semalam aku pergi beraya di rumah kawan aku di Jalan Kebun, Klang. Mengikut perjanjian, x bf dia nak datang bawak mak dia sekali.... tu yang aku excited sangat nak p... dah lama tak jumpa makcik tu.... baik jer ngan aku... suka buat air teh favourite aku setiap kali aku p umah dia dulu.... Tapi bila aku sampai tu rupa2nya, x bf Alin tu dah balik... mak dia tak ikut pon... hmmm... harapan kaciwa!!!! Tapi takpe, dapat jugak kami makan bihun sup bakso dan aku boleh tunjukkan KRZ rumah kawan aku ni.... Teres 2 tingkat, tak besar sangat tapi agak luas..... syilingnya lebih tinggi dari rumah2 biasa, 4 bilik tidur, 3 bilik mandi.... best kan...
Baik, mula2 sekali mesti ada Cik Patin... dia duduk atas bar stool...
gayat, siap marah bila ku menjauhkan diri.....
Ini bahagian hall, kata KRZ, pasal sofa dia besar,
kalau tak, akan lebih lapang lagi....
Ini pun part of the hall jugak but from different angle....
dah puas meronda satu umah,
kami pun nak pulang,
Rafiq yang beria2 mintak aku dukung....
oh, aku terlupa nak perkenalkan, inilah kawan aku Alin.... aku mula jumpa dia waktu pertandingan bahas Bahasa Inggeris waktu kami sama2 darjah 6, dia sekolah di Seksyen 16, aku pulak di Padang Jawa.... bila naik SM, satu sekolah pulak, tu yang jadi ngam....
Kelihatan KRZ meninjau2 suasana di luar....
Parking muat 2 keta....
Fatin dapat ang pow!
Rafiq pon kena salam, baru dapat ang pow!
Bersusah payah si Sukri....
suami Alin pakaikan kasut Cik Patin...
Ngade2 pulak, biasa boleh je pakai sendirik kan? Pastu kami pon pulang....
*Cerita tambahan: Sebelum lepas traffic light Jalan Kebun, KRZ 'contact' dalam SCS.... tetiba kengkawan radionyer yang memang ramai (Geng2 Kilo) di Jalan Kebun tu, memanggil2 suruh Tango2 (pekena teh tarik).... udahnyer pusing balik.... dari 10.20 sampai 11.45 kat Mama Tomyam..... oh! Aku sangat letih ok! Anak2 pun dah mula buat perangai... masing2 nak tidur tapi tak selesa sudahnya mengamok sakan! Singgah Petronas tepi Kesas Highway tu, mandikan anak2, bancuhkan susu...barulah depa dapat bertenang! Sampai je DD, KRZ tingin maggi goreng pulak....hai! Sabor jelah...
tengoklah gaya Fatin ni... pandai betul mengupas kulit telur.... dan Rafiq pulak, main megi dengan penuh tekun... sampai moncong2 mulut....Akhirnya kami sampai ke rumah jam 1.30 pagi!!!! Wargh!!!! Mengantuknya... Wassalam....

Faisal Cedera!!!!

Aku sangat2 terkejut melihat anak Zue tetiba bertopang! Sampai 2 kali aku pandang, mula2 aku fikirkan Firdaus, adakah dia cedera sewaktu pergi kursus? Debor jugaklah hati aku ni...Rupanya, si Faisal..... memang awal2 tadi aku ada dengar orang sebut, anak cedera dilanggar ibu sendiri... tapi aku abaikan jer... bila tengok budak ni, alohai...kesian....Kisahnya, Faisal nak selamatkan anak2 kucingnya, memang Zue nampak dah si Faisal, tapi nak kena juga... terima jelah takdir dan banyak2lah bersabar...Semoga cepat sembuh yer.... Cikgu tau Faisal kuat & gagah! Kan, Zue? Wassalam....

Selamat Hari Jadi Natasya!

Ngam2 pukul 11.30, ada parent hantar sebiji kek harijadi, 2 plastik junk food untuk kawan2 kelas beserta pinggan kertas.... Menyampah sebenarnya, sebab baru aku nak free, kena pula Pok Nik mari lambat.... aku baru nak free.... Mula2 aku keluarkan kek, cucuk lilin lebih kurang, suruh kengkawan nyanyi...pas nyanyi budak ni pon potong.... lilin tak pasang pon, mana aku nak korek lighter pulak.....
Pastu, aku suruh besday girl edarkan candy pack kepada kawan2... Kendian aku susun2 pinggan, potong kek...
yang ini untuk birthday girl.... waktu ni Pok Nik datang semata2 nak suap kek jer...pastu dia menghilangkan diri selama 45minit....
ponek den nunggu ekau....
Kemudian, aku pon makan...Mari tengok kek ini....sekejap ada.... sekejap takde....
*Nota untuk para ibubapa : Sekolah bukannya tempat untuk meraikan apa2 yer, kecuali memang termaktub arahan dari Guru Besar, tak salah kalau nak sedekah untuk kawan2 anak anda, tapi bab bawa kek tu, memang kureeeeng sesuai, ok! Mujurlah dah tamat ujian PKSR2, kalau tak, pasti mengganggu....

Panitia Pendidikan Agama Islam Berposing!!

Sedang aku sibuk mengerah budak2 kelas aku menyiapkan nature card, tetiba Hani datang mintak pinjam kamera, aku pun malas nak layan kononnya, bagi jela kan.... tetiba telefon berbunyi "Lemak manis ala amboi2, santan kelapa ala amboi2, kupandanglah manis ala amboi2, anak siapa....." Rupanya Hani call suruh aku p surau... ada ke dia paksa aku amik gambor ahli panel.... aku pun alrighty saja tapi, sebab ada kelas budak baikkk lepas rehat, aku macam gundah gulana jugakla.....
Bila aku masuk jer surau,
depa tak ready lima sen pon.... jenuh suruh berdiri beratur....
dah beratur, tetiba nak p amik kusi untuk geng2 jantan pulak... sekali lagik aku kena tunggu... dalam hati dah berjampi serapah jangan la bebudak kat atas tu berbunuh2an pulak sementara aku kat bawah ni.....
Inilah dua keping yang aku hamik... rasanya yang gambar kedua yang terbaik.... oklah yer...Bye!!!

Sweet Memories....

Sweet Memories....

Blog Log

BlogCatalog